FONTURI

 

Ce este un font?

Un font este un set de caractere care conține, de obicei, litere, numere, semne de punctuație și alte simboluri. Fonturile sunt caracterizate prin dimensiunea, grosimea și stilul caracterelor lor. Unele fonturi sunt mai mari decât altele, unele sunt mai îngroșate sau mai italice și așa mai departe.

Fonturile folosite pe calculatoare, în browserele web, în aplicațiile de editare documente sau în orice alt tip de aplicație, toate sunt încă definite de aceleași caracteristici: dimensiune, grosime și stil.

Patru proprietati pentru FONTURI.......

Ce este dimensiunea unui font?

Dimensiunea unui font este definită în puncte, acestea fiind la rândul lor echivalente cu pixelii de pe ecranele calculatoarelor. De exemplu, un font Arial de 18 puncte înseamnă că fontul pe care îl folosești se numește Arial și că are caractere (litere, numere și alte simboluri) cu o dimensiune sau înălțime de maxim 18 puncte. 

Ce este greutatea unui font?

Fonturile sunt caracterizate și de grosimea caracterelor lor. Greutatea unui font se referă la cât de groase sunt liniile caracterelor sale. De exemplu, un font poate fi normal, îngroșat sau subțire. O greutate normală înseamnă caractere standard. Un font subțire înseamnă că are caractere cu linii mai subțiri decât cele standard. Un font îngroșat are caractere mult mai pronunțate decât forma standard a acelui font.

Ce este stilul unui font?

La final, cea de-a treia caracteristică esențială a unui font este stilul său. Fonturile pot fi italice (sau oblice), condensate (sau înguste), comprimate, extinse și așa mai departe. De exemplu, caracterele dintr-un font italic vor avea toate o înclinare distinctivă. Caracterele dintr-un font condensat sau îngust au o spațiere mai mică între caractere decât în mod normal, iar un font extins va avea spațieri mai mari decât cele normale între caracterele sale. Iată un exemplu de fonturi cu stiluri diferite:

Ce este o familie de fonturi?

O familie de fonturi sau un tip de caractere reprezintă o colecție de fonturi care împărtășesc caracteristici similare din punct de vedere al design-ului. Fonturile care fac parte din aceeași familie pot varia în dimensiune, grosime și stil, dar au întotdeauna același design.

Eu m-am inspirat de pe shite-ul https://www.digitalcitizen.ro/  !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tema 9 - Azi mufam M3 PRACTICĂ